Ratio Hard Example

Advertisement

Example #1

An salary is to be divided among A, B and C in ratio of 2 : 3 : 5 respectively. If the salary amount received by C is Rs.6000/- more than the amount received by B. Find the total salary amount received by A and B.

- Rs.10000/-
- Rs.13000/-
- Rs.15000/-
- Rs.25000/-

Show Answer Show How to Solve Open Rough Workspace

**Answer:**Option (C)

**How to Solve**

A : B : C = 2 : 3 : 5

As question follow

5x – 3x = 6000

x = 3000

A = 3000 x 2 = Rs.6000/-

B = 3000 x 3 = Rs.9000/-

Advertisement

Total amount = (A + B) = 6000 + 9000 = Rs.15000/-

**Rough Workspace**

### Few more examples of Ratio Number Series

- Ratio Example 1
- Ratio Example 2
- Ratio Example 3
- Ratio Example 4
- << Go back to Ratio and Proportion main page

We provide few tricks on Ration and Proportion. Please visit this page to get updates on more Math Shortcut Tricks. You can also like our facebook page to get updates.

If You Have any question regarding this topic then please do comment on below section. You can also send us message on facebook.

Advertisement

Will you please suggest me how to understand quantitative apdtitude easily by using basic tricks and to solve the problems in few seconds

verry nice and easy to understand

Very easy